I dag hade Asus sitt pressevent på Computex-mässan i Taipei. Det taiwanesiska teknikföretaget är som vanligt en av de stora spelarna på årets mässa. Asus har redan skapat rubriker med sin ROG-serie för gamers, men det här eventet var tillägnat kommande produkter till andra konsumenter. Här är produkterna som avslöjades:

Asus Project Precog
Asus hade till och med ett demoexemplar av nya konceptet på plats i Taipei.

Project Precog

Asus tog tillfället i akt att visa upp ett datorkoncept som de förväntas släppa nästa år. Datorn består av två skärmar som båda kan fungera som tangenbord eller pekplatta. Med hjälp av artificiell intelligens ska datorn lista ut vad du vill använda den som för tillfället. Självklart har den även röststyrningsfunktioner i form av Alexa-stöd. Ett riktigt coolt koncept som öppnar för många nya möjligheter.

Zenbook Pro

Zenbook Pro 15 och 14

Asus senaste ultrabook med extra allt. Här snackar vi i9-processor, 4k-upplösning, 16 GB ram, GTX 1050 Ti-grafik och 1 TB ssd. Som om inte dessa toppspecar vore nog så har Asus utrustat datorn med en kombinerad pekplatta och skärm. Den här kan användas som en extra skärm, dels för speciella funktioner i program som till exempel Excel, men också som en yta där du till exempel kan synka telefonen. Målgruppen är personer som arbetar med kreativa saker som kräver mycket processor-kraft, till exempel videoredigerare och grafiker. Datorn klarar av att driva tre externa 4k-skärmar och har Asus första Pantone-licenserade skärm, vilket innebär att färgåtergivningen är väldigt exakt.

Vivowatch

Vivowatch BP

Vivowatch är Asus försök att komma in på marknaden för aktivitetsarmband. Asus selling-point med den här klockan är ge användarna koll på hälsan, specifikt hjärtat. Vivowatch ska vara en av de snabbaste blodtrycksmätarna på marknaden, som ger ett resultat inom 15 sekunder.

Zenbook S

Zenbook S

Asus släppte även en ny, lite mindre nytänkande och mer slimmad version av sin Zenbook. Den här 13,3-tummaren väger ynka ett kilo och är 12,9 mm tjock. Man har även implementerat vad Asus kallar för ”ergolift”, det vill säga att tangentbordet kan vinklas i 5,5 grader för bättre ergonomi. I övrigt var den här datorn en av de mindre nytänkande modellerna Asus presenterade, och fokus låg tydligt på utseendet.

Vivobook

Vivobook S

Asus visade även upp sina nya prisvärda bärbara, Vivobook S13, S14 och S15. Det nya här är att datorerna kommer i ännu smidigare och mer färgglatt utförande och med ännu tunnare skärmkanter. Datorerna kommer finnas tillgängliga med i5 eller i7-processor och såklart i massor av starka, roliga färger som ”firmament green” och ”icicle gold”. Även dessa har Asus Ergolift-gångjärnen.