I samband med Computex-mässan för ett par veckor sedan fick vi se ett gäng nya bärbara datorer från Asus. Zenbook Pro 15, exempelvis, som drog blickarna till sig med en 5,5-tumsskärm där vi vanligen hittar den traditionella musplattan.

Det verkar vara snabba puckar som gäller för Asus, som redan nu meddelar att Zenbook Pro 15 finns att köpa i Sverige. Datorn kan fås utrustad med en sexkärnig Intel Core i9-processor, 4k-skärm. 16 GB ram och Geforce GTX 1050 Ti-grafik. Lagringen sköts av en ssd på 512 GB. Generösa prestanda för att sitta i en bärbar dator, alltså, vilket även representeras i en prislapp från 20 000 kronor. Är det just Core i9-processor och 4k-skärm du är ute efter får du istället betala uppemot 28 000 kronor.

Zenbook Pro 15

Det som sticker ut mest med den här modellen är som sagt att det är företagets första med 5,5-tums touch-skärm inbyggd direkt under tangentbordet. Härifrån kan du ställa in snabbåtkomst till en mängd olika appar, som Spotify och Microsoft Office, men får också stor frihet att sätta upp dina egna favoritgenvägar.

Vi kollade in Zenbook Pro 15 på Computex-mässan i Taipei. Videon hittar du högst upp i artikeln!