Även om appar som Whatsapp och Facebook Messenger har blivit enorma framgångar fortsätter många av oss att skicka traditionella sms.

Förklaringen är förstås enkelheten. Med sms behöver vi inte tänka på om mottagaren har rätt app installerad på sin telefon och det spelar ingen roll om hen har tillgång till internet. Nej, mottagaren behöver inte ens ha en smartphone. Ett sms kommer utan krångel fram till alla mobiler i (nästan) hela världen.

Nackdelen med sms är däremot att tekniken bara är tillgänglig via just telefonen. För alla som tycker att datorns stora skärm och riktiga tangentbord är att föredra känns sms onödigt pilligt.

Nu lanserar dock Google en lösning som kopplar ihop sms och datorn: appen Android Messages.

Byt app

Android Messages är Googles app för att läsa sms på en smart telefon. Om du aldrig har sett den tidigare är det inte förvånande. Många mobiltillverkare har nämligen tagit fram egna sms-appar, och dessa ersätter som standard Googles app.

Missa inte: Googles jättesatsning kan befria oss från chattkaoset

Hittills har det inte funnits någon anledning att byta ut den inbyggda sms-appen mot Android Messages, men det här förändras nu. Google har nämligen släppt en ny version av appen som gör det möjligt att läsa och skriva sms i datorn.

Upplägget påminner om Mightytext, som vi skrev om i den här guiden. Den stora skillnaden är att Mightytext kräver att du installerar en extra app som kopierar över dina sms till företagets servrar. I Android Messages är det här inbyggt direkt i sms-appen.

Läs även: Så funkar Whatsapp – appen som utklassar sms