Messages

1. Installera…

Om Messages inte redan finns på din mobil öppnar du Google Play Butik och söker efter Android Messages. Välj den app som kommer från Google och tryck på Installera.
Observera att allt kan se lite annorlunda ut på din mobil än i våra exempel eftersom upplägget i Android-världen ibland skiljer sig åt utifrån tillverkare och modell. Tänk också på att Android Messages i många sammanhang bara kallas för Messages.


Messages

2. … och ställ in

Första gången du öppnar appen får du välja att använda Messages som standardapp för sms. Tryck på Ställ in standarapp för sms och svara Ja så ändras den. Vill du ändra tillbaka öppnar du mobilens inställningsmeny och väljer Appar och aviseringar, Avancerat, Standardappar. Tryck på Sms-app och ändra till mobilens förinstallerade.


3. Öppna sajten...

För att läsa dina sms via datorn är det bara att öppna webbläsaren och surfa till messages.google.com/web.


Messages

4. ... och koppla ihop

Öppna sedan appen, välj de tre punkterna uppe till höger och tryck på Enhetskoppling, QR-skanner. Håll telefonen framför qr-koden på datorn och skanna den. Om du vill slippa göra det varje gång kan du föra reglaget Kom ihåg den här datorn till höger innan du skannar. Det ska du förstås inte göra på offentliga datorer.


5. Läs och skicka

Du ser nu din sms-inkorg på skärmen. Klicka på ett sms för att läsa och besvara det. För att skicka ett nytt sms klickar du på Starta chatt och skriver in mottagaren under Till. Om du lägger till något annat än text blir det ett mms.Messages
Android Messages kan blockera spam – om du slår på funktionen i appen.

Finesserna du inte får missa

  • Vill du gömma en sms-konversation? Öppna ditt sms, tryck på menyknappen uppe till höger och välj Arkivera.
  • För att återställa ett arkiverat meddelande öppnar du inboxen och trycker på menyknappen. Välj Arkiverade, öppna ett sms, klicka på menyknappen och sedan på Ta bort från arkiv.
  • Om du får sms-spam kan du blockera avsändare. Öppna bara meddelandet, tryck på menyknappen, välj Information, Blockera och rapportera spam – och bestäm sedan om du vill rapportera spammaren.
  • Genom att klicka på Ignorera konversationen (den lilla "klockan" uppe till höger) kan du välja om du ska få aviseringar eller inte från avsändare.
  • Messages skyddar dig mot spam via sms, men den kräver att viss information delas med Google (dock inte ditt telefonnummer). Det här är en funktion som du själv kan slå på eller av i appen. Du gör det genom att trycka på de tre knapparna uppe till höger och välja Inställningar, Spamskydd.