1. Installera…

Om du inte redan har Android Messages som sms-app på din mobil måste du installera den. Det gör du genom att öppna Google Play och söka efter Android Messages. Klicka på Installera och när installationen är klar väljer du Öppna.


Messages

2. … och ställ in

Första gången du kör Android Messages startar en inställningsguide. Den låter dig bland annat välja om du vill att Android Messages ska vara standardapp för meddelanden. Gör detta genom att svara Ja så öppnas appen automatiskt.


3. Öppna sajten

Gå över till datorn och surfa till messages.google.com. För att få meddelanden när det kommer nya sms tillåter du att Messages får Visa aviseringar. Du kan också välja Kom ihåg den här datorn för att slippa logga in så ofta.


messages

4. Skanna koden

Nu visas en qr-kod på skärmen. Ta fram telefonen, öppna Messages och tryck på menyknappen uppe till höger. Välj Messages för webben, Skanna qr-kod och håll upp mobilen framför datorn så att qr-koden syns i fönstret.


5. Läs och skicka

Du ser nu din sms-inkorg på skärmen. Klicka på ett sms för att läsa och besvara det. För att skicka ett nytt sms klickar du på Ny konversation och skriver in mottagaren under Till. Om du lägger till något annat än text blir det ett mms.


messages

6. Återgå

Ogillar du Android Messages kan du återgå till din tidigare standardapp genom via Inställningar, Appar och aviseringar, Avancerat, Standardappar, Sms-app. Välj den app du vill använda i listan. Du kan förstås även avinstallera Android Messages-appen helt.Messages
Android Messages kan blockera spam och skräddarsy aviseringarna.

5 finesser du inte får missa

  • Vill du gömma en sms-konversation? Öppna ditt sms, tryck på menyknappen uppe till höger och välj Arkivera.
  • För att återställa ett arkiverat meddelande öppnar du inboxen och trycker på menyknappen. Välj Arkiverade, öppna ett sms, klicka på menyknappen och sedan på Ångra arkivering.
  • Om du får sms-spam kan du blockera avsändare. Öppna bara meddelandet, tryck på menyknappen, välj Personer och alternativ, Blockera – och bestäm sedan om du vill rapportera spammaren.
  • Under Personer och alternativ kan du även välja Aviseringar för att välja när och hur du ska få aviseringar från enskilda avsändare.
  • Får du många sms? Klicka på förstoringsglaset så kan du söka efter enskilda ord.