Politikerna i amerikanska Representanthusets energi- och handelsutskott har bett Facebook att tydligt redogöra för hur företaget har delat med sig av uppgifter om användare till andra företag. Nu har svaret kommit, rapporterar Engadget.

Den 747 sidor långa rapporten visar att Facebook har haft partnerskap med 52 företag, bland annat HP, Alibaba, Lenovo och Apple. 38 av dessa har tidigare avslutats, sju går ut nu i juli och ytterligare en i oktober. Med Alibaba, Mozilla och Opera har Facebook avtal för att visa notiser men där ingår ingen tillgång till uppgifter om vänner.

Återstår gör Apple, Amazon och Tobii. Exakt vilka uppgifter Apple och Amazon får del av framgår inte, men Tobii utvecklar en app för att följa ALS-patienters ögon så att de enklare kan styra sina datorer.

Av rapporten framgår också att Facebook lät 61 utvecklare fortsätta behandla personuppgifter efter att nya striktare regler hade införts 2014, bland annat Spotify och Hinge.

Facebook har fortfarande inte svarat på alla frågor som amerikanska politiker ställde till Mark Zuckerberg i hans förhör i början av april.