Som det ryktades häromdagen har Microsoft nu presenterat en billigare version av Surface som kommer kosta 4 899 kronor och uppåt beroende på konfiguration. Därmed hoppas man kunna konkurrera med Apples Ipad inom den viktiga utbildningssektorn.

Namnet är Surface Go och det vi bjuds på är en skärm på tio tum med upplösningen 1800x1200 pixlar, Intel Pentium Gold Processor 4415Y, samt stöd för usb-c, microsdxc och Surface Connect. Lagringsutrymmet är 64, 128 eller 256 gigabyte, medan minnesmängden ligger på 4 eller 8 gigabyte beroende på modell.

Om du vill använda Surface Go som en dator rekommenderas tillbehören Signature Type Cover och Surface Mobile Mouse. För en knapp tusenlapp kan du även få Microsofts pekpenna som heter Surface Pen.

Avslutningsvis bör det påpekas att Surface Go kommer med Windows 10 S förinstallerat, vilket innebär att du endast kan använda program från Microsoft Store. Lyckligtvis går det att uppgradera till vanliga Windows 10 om så önskas.

Surface Go kommer dyka upp i svenska butiker den 28 augusti, men kan beställas från Microsofts webbplats och Elgiganten från och med klockan 15 idag.