Mobiloperatören Tele2 låter meddela att man i samarbete med Microsoft nu erbjuder stöd för Esim, alltså det inbyggda sim-kortet som återfinns i vissa pekplattor och bärbara datorer.

För att du ska kunna använda dig av Esim krävs att du kör den senaste versionen av Windows 10 på din enhet. Sedan är det bara att starta programmet Mobile Plans och ansluta till Tele2.

Läs mer: Allt du behöver veta om e-sim

– Det här är definitivt nästa steg för ett smidigare och mer kopplat liv. Esim gör det möjligt för dig att ansluta din enhet till internet var som helst, utan extra utrustning, wifi-zon, eller uppkoppling med hjälp av mobilen, säger Joacim Rask, affärsutvecklingschef på Tele2 i ett pressmeddelande.

Esim

På lite längre sikt är tanken att Esim ska konkurrera ut det traditionella sim-kortet, men i dagsläget finns det inte särskilt många kompatibla enheter på marknaden. Men redan till hösten väntas utbudet öka rejält och det anses bara vara en tidsfråga innan de flesta tillverkare av pekplattor och bärbara datorer kommer erbjuda stöd för Esim.