6. Töm mediaappar

En del appar är inte så stora i sig, men laddar ner och sparar en massa data. En stor bov är till exempel podcast-appar som över tid kan växa till sig rejält, men även magasin-appar och appar där du laddar ner videoinstruktioner för olika saker hör hit.

Töm mediaappar

I de flesta fall gör du detta direkt i appen, antingen i biblioteket eller i inställningar. På Iphone kan du rensa i en del Apple-appar i Inställningar -> Allmänt -> Iphone-lagringsutrymme -> [appen].


Min bildström

7. Stäng av Iphones bildström

Om du har en lite äldre Iphone med snålt lagringsutrymme kan du spara en del genom att stänga av funktionen Min bildström som annars lagrar kopior av dina senaste tusen bilder. Inställningar -> Bilder.


Frigör utrymme med Oreo

8. Android Oreo: Frigör utrymme

Med Android 8.0 ingår en ny funktion för att enkelt hitta och ta bort onödig data, till exempel hämtade filer. Öppna Inställningar -> Lagring och tryck på den stora Frigör utrymme-knappen längst upp.


Rensa Spotify

9. Töm Spotifys cache

Spotify är en riktig lagringsmarodör. Appen kan växa till många gigabyte då den lagrar tillfälliga filer. På Iphone är enda sättet att nollställa det att radera appen och installera om den. På Android öppnar du appens inställningar där du hittar Radera cache och lagrad data.


Rensa i whatsapp

10. Rensa i Whatsapp

Om du är en flitig Whatsapp-användare kan den appen också ta upp många megabyte. Det beror bland annat på att den sparar kopior av alla bilder och videor du skickar. Med Android kan du rensa här genom att öppna Internal storage -> WhatsApp -> Media -> WhatsApp Images -> Sent och ta bort allt du inte behöver. Använd en dator eller en filhanterare från Play Store.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning