De senaste åren har Microsoft lagt ner ett antal produkter och tjänster, däribland Windows Phone, Microsoft Band och Groove Music. Nu lovar företaget att vidta åtgärder för att vinna tillbaka kundernas förtroende, rapporterar Zdnet.

I samband med ett event i Las Vegas härom dagen förklarade Yusuf Mehdi från Microsoft att företaget ska storsatsa på ”det moderna livet”, vilket i korthet innebär att nya appar, tjänster och funktioner ska underlätta för professionella konsumenter att hitta balansen mellan arbete och fritid.

– De senaste åren har vi förlorat en del av magin i våra kunders ögon. Men med hjälp av vår vision har vi nu påbörjat resan att vinna tillbaka förtroendet, sade Yusuf Mehdi på eventet.

Som exempel på den nya satsningen lyfts Your Phone fram. Med hjälp av appen är det bland annat möjligt att svara på textmeddelanden från datorn i stället för mobilen, något som förhoppningsvis gör att man blir mer produktiv. Andra exempel på satsningen är funktioner som Focused Inbox, @mentions och Time to Leave i Outlook.

Mer detaljerad information om Modern Life-satsningen kommer enligt Yusuf Mehdi senare under 2018.