Vi har tidigare visat hur du kan få vackra skrivbordsbakgrunder som växlar automatiskt (läs mer här). Men det kanske inte räcker? Sedan Windows första dagar har användarna gjort allt för att just deras dator ska vara unik och se annorlunda ut än alla andras. Så vad sägs om att lägga en bild i aktivitetsfältet?

För att göra detta måste du ta hjälp av ett verktyg. Det handlar om Classic Shell, ett välkänt program som kan användas bland annat för att återge Windows 8 och 10 det klassiska Windows 7-utseendet.

Men du behöver inte utnyttja den möjligheten om du trivs med hur startmeny och annat fungerar i Windows 10 – och det fungerar ju faktiskt riktigt bra. Möjligheten att skapa ett eget aktivitetsfält finns ändå.
Ladda först ned och installera Classic Shell på www.classicshell.net.

Bakgrund

1. Bakgrundsbild

Skapa en bild med samma mått som ditt aktivitetsfält. Enklast är att trycka PrtScr för att göra en kopia av hela skärmen. Klistra in den i ditt grafikprogram och beskär den så att bara aktivitetsfältet är kvar. Skapa valfri bild och spara.


Bakgrund

2. Classic

Starta programmet Classic Start Menu, som är en av komponenterna i Classic Shell. Bocka för Show all settings. Om du vill behålla Windows 10-utseendet, gå till fliken Controls och pricka för Windows Start Menu under Left Click opens och Windows Key opens.Classic Shell

3. Välj bild

Bocka också för Right click opens Win+X menu. Byt till fliken Taskbar. Bocka för Customize taskbar. Klicka på Taskbar texture och använd bläddra-knappen för att leta fram din specialgjorda bildfil. Stäng med OK.


Bakgrund

4. Aktivitetsfält 

Du har nu ett aktivitetsfält med ditt alldeles egna utseende. Passa på att utforska resten av programmet, som innehåller massor med möjligheter att skapa ditt eget unika Windowsutseende.