Vi har sett det förut. En populär tjänst uppdateras med nytt gränssnitt och användarna blir irriterade. Microsofts chatt- och samtalstjänst Skype har nyligen genomgått denna resa, där man låtit sig inspireras av rådande trender och formspråk inom sociala medier. Skype 8, som uppdateringen heter, har funnits på plats ett tag och har fått ett minst sagt blandat mottagande.

Kritiken har rört saker som rörighet och svårighet att hålla igång flera konversationer samtidigt på grund av den nya designen. Ett större konsumentfokus med saker som @-hänvisningar till användare och reaktionsemojier fick också en skopa salt och anklagades för att göra Skype mer "oproffesionellt".

Skype 8
Skype 8 är inte allas kopp te än så länge.

Tidigare i sommar uppstod ett ramaskri (ja, det finns till och med en namninsamlingslista) när Microsoft meddelade att det klassiska utseendet skulle gå i graven den 1 september och uppmanade användarna att skaffa Skype 8 innan dess.

Men skam den som ger sig. Efter att ha överösts med kritik för beslutet i en forumtråd har Microsoft nu gått ut med att man fortsätter stödja "gamla" Skype ett tag till. Det rapporterar bland annat vår systertidning PC World. Beslutet rör datorversionen av Skype, som är populär bland Office 365-användare. Hur länge Skype 7 får leva vidare är oklart i dagsläget.

IDG News