Google Drive är inte bara en molnlagring. Det är där du kan spara Google Dokument, Kalkylark och Presentationer som du för närvarande använder. Det kan vara filer som du arbetar på eller filer som du samarbetar om med någon annan.

Även om det är ganska enkelt att spara filer, tar det ofta alldeles för många klick att hitta och öppna dem på en mobilenhet. Ett bättre sätt att komma åt dem är att lägga till genvägar i Google Drive till startskärmen.

Google Drive-appen har en inbyggd funktion som låter dig lägga till genvägar. Det fungerar för alla typer av filer oavsett om det är en Google Docs-fil en pdf, en bild eller något annat.

Genvägsikonen är tydlig och det är väl liten eller ingen risk att du kan förväxla den med en appgenväg, men om det är ett problem för dig kan du gruppera filer i en mapp för din bekvämlighet och för en renare startskärm.

Drive

1. Önskad fil

Starta Google Drive-appen i din mobil och bläddra dig fram till din fil. Den kan finnas på din egen enhet eller vara delad av någon annan.


2. Öppna

Nu kan du öppna filen för att arbeta med den. För att göra det på ett enklare sätt, gå tillbaka till Drive-innehållet.


Drive

3. Lägg till

Klicka på de tre prickarna vid filen. Rulla en bit ned tills du hittar Lägg till på startskärmen. Klicka. Bekräfta med Lägg till.


Drive

4. Startskärmen

Du hittar nu en ny länk på startskärmen. Du kan som vanligt flytta den dit du vill ha den och sedan använda den för att snabbt öppna ditt dokument.