Här samlar vi olika typer av fästen till bord och vägg för dig som vill slippa eller helt enkelt inte har en fot på din externa skärm.


Logilink arbetsstation

Ställ för både skärm och tangentbord

För en optimal arbetsställning behövs inte bara skärm utan även tangentbordets placering justeras. Med det här stället som fästs i skrivbordet får du full kontrol över båda komponenterna.

LogiLink Arbetsstation Sit-Stand 13-27" (BP0030)
Pris: 1 799 kronor hos Fyndiq.


Andersson MRA 4.0

För dig med riktigt många skärmar

More is more, eller hur? För dig som kräver riktigt mycket skärmplats får du med den här bordsmonterade armen plats med upp till fyra skärmar på 13 till 32 tum. Inte nog med det, du kan dessutom rotera och justera hela stativet.

Andersson MRA 4.0
Pris: 1 990 kronor hos Netonnet.


Andersson WTT 2.3

Billigt och enkelt väggfäste

Om du sitter placerad framför en vägg är det såklart väldigt snyggt att sätta upp skärmen direkt på denna istället för på bordet. Det här Vesa-fästet klarar av skärmar upp till 25 kilo och låter dig vinkla skärmen upp till 12 grader och svänga 50 grader. Vill du ha mer frihet säljer Netonnet även ett väggfäste med tillhörande arm som låter dig vinkla skärmen hela 180 grader.

Andersson WTT 2.3
Pris: 299 kronor hos Netonnet.


Procord O5

Hemmabyggd ultra widescreen

32:9-formatsskärmar med ultra widescreen har blivit riktigt populära på sista tiden. Dessvärre kostar de flesta skjortan, så många av oss får helt enkelt nöja oss med att montera upp tre separata monitorer i bredd. Det här stället låter dig göra just detta. Bra för dig som vill ha koll på Excel, mejlen och Facebook samtidigt.

Prokord O5 VESA Display Deskstand 10"-27" Triple
Pris: 1 499 kronor hos Dustinhome.


Displayfäste smartphone surfplatta

Bonus: Gör mobilen eller plattan till en skärm!

Har du ingen extern skärm att koppla till din dator men känner att ytterligare skärmplats skulle sitta fint? Det här billiga fästet till din dator förvandlar enkelt din surfplatta eller mobil till en extra monitor.

Display fäste, Sidomonteringssats för Smartphones, Surfplattor
Pris: 99 kronor hos Fyndiq.