Har din dator ljudkretsar från Intel? Då finns det en risk att Windows 10 version 1809, som precis har släppts, inte kommer att fungera ordentligt. Microsoft har upptäckt att en drivrutin får processorn att jobba alldeles för hårt och leder till en instabil maskin.

Microsoft har sett till att uppdateringen inte erbjuda användare av drabbade system, men det går fortfarande att manuellt installera den och företaget går även ut med en varning om att inte göra det. Om du försöker installera uppdateringen och får upp en varning om att Intel Audio Display (intcdaud.sys) skapar problem ska du trycka på Tillbaka-knappen, inte på Bekräfta.

Problem med Intel-ljud

Om du inte vill vänta på att Microsoft ska fixa uppdateringen med nya drivrutiner för Intel-kretsarna kan du försöka installera uppdaterade drivrutiner på egen hand. Problemet gäller drivrutiner med version 10.25.0.3–10.25.0.8. Intel har en uppdatering för Skylake-maskiner till version 10.25.0.10 som ingår i den senaste versionen av drivrutinen för Intel-grafik.

Bland de datorer som påverkas märks bland annat många Apple Mac-modeller med Boot Camp-installation av Windows, som dessutom har problemet att drivrutinerna hanteras av Apple.