Välvda, ultrabreda skärmar är stekhett – något vi bland annat såg på IFA när Philips visade upp sitt 49-tumsmonster 499P9H. Men nu ser det ut som att Dell hinner före konkurrenten i och med lanseringen av ips-skärmen U4919DW, som landar i butik redan 26 oktober. Precis som i fallet med Philips-skärmen pratar vi här om en upplösning på 5120x1440 pixlar och det extremt avlånga bildformatet 32:9. Ljusstyrkan ligger på 350 nits, kontrastförhållandet uppgår till 1000:1 och bilduppdateringsfrekvensen är 60 Hz.

Dells jätteskärm ska enligt företaget göra ett fullgott jobb med att ersätta två QHD-skärmar på 27 tum som placerats bredvid varandra. Till skillnad från Samsungs CHG90, som vi testade i våras, är denna inte ämnad för datorspel, utan är tänkt att boosta produktiviteten för hederliga kontorsjobbare och kreatörer. Det skvallrar bland annat inbyggda funktioner specifikt avsedda för multitasking om, tillsammans med usb-c-stöd och KVM-teknik som låter dig ansluta två datorer till skärmen och sömlöst växla mellan dessa.

Den som vill pryda sitt skrivbord med Dells nya värsting får som sagt vänta till den 26 oktober. Då släpps skärmen till försäljning för ett utgångspris på 14 195 kronor.