FRÅGA. Vi är många som fortfarande använder Windows 7. I går började jag kolla Windows Update eftersom jag inte fått några uppdateringar på länge. Jag möttes av följande budskap: Det går inte att söka efter uppdateringar för närvarande eftersom Windows Update inte körs.

Jag försökte på alla möjliga sätt få igång uppdateringarna men lyckades inte och Microsofts egna anvisningar ledde ingen vart.

Till slut lyckades jag hitta ett tips på nätet som gav resultat. Det märkliga är att man först måste välja alternativet Sök aldrig efter uppdateringar. Gör man det börjar allt fungera och i natt kunde jag ladda hem 14 viktiga uppdateringar!

Det här problemet tycks ha funnits i flera månader och måste ha ställt till det för många Windows 7-användare.
Åke

SVAR. Alla sätt är bra utom de dåliga... Det första man bör göra om man upplever ett problem med Windows Update är att starta om datorn och dubbelkolla att man har internetuppkoppling. Sedan kan man köra verktyget Windows Update Troubleshooter.

Löser inte verktyget problemet så finns det fler vägar att gå som man finner på vår supportsida. Enklast hittar man lösningarna genom att söka på valfri sökmotor efter windows update fel. Den brukar hamna på första sökträffen i listan.

Skulle det mot förmodan ändå inte fungera, efter att man har gått igenom samtliga förslag på supportsidan, kan man antingen söka vidare i vårt supportforum. Där finns både användare och våra egna Windowsexperter tillgängliga med tips och lösningar. Man kan också kontakta vår kundsupport som hjälper till att lösa problemet. Stegen Åke tog för att lösa sitt problem är en av lösningarna som man kan finna i vårt supportforum.

Windows
På Microsofts sajt finns information om hur man uppgraderar från Windows 7 till Windows 10.

Vi vill även påminna om att supporten för Windows 7 upphör att gälla helt den 14 januari 2020. Det innebära att inga fler säkerhetsuppdateringar kommer tillhandahållas efter det datumet. Därför rekommenderar vi alla våra användare att uppgradera till Windows 10 så snart som möjligt.
Henrik Byström, Affärsområdeschef på Microsoft