FRÅGA. Jag vill komma åt inställningarna för Onedrive så att jag kan styra vilka mappar som ska synkroniseras till datorn. Hur gör jag det? Jag kan inte hitta något som heter Inställningar. Är det något fel på min dator tro?
Lasse

SVAR. Onedrive-ikonen hittar du längst ned till höger på skärmen, bredvid klockan. Där finns exempelvis en ikon som ändrar volymen på högtalaren och en annan som visar ditt trådlösa nätverk. Onedrive-ikonen finns tillsammans med dessa – och den ser ut som två vita moln.

Om du inte ser den har den förmodligen blivit gömd. Finns det många ikoner därnere kan det hända att några inte syns. Att börja visa dem är dock enkelt: Klicka bara på ikonen som ser ut som en uppåtpil. Här samlas de ikoner som har blivit gömda.

Skulle detta inte vara möjligt finns en annan väg att gå. Du kan öppna Utforskaren genom att klicka på den gula ikonen längst ned på skärmen, lite till höger om Start-knappen. När du har öppnat Utforskaren ser du en menyn till vänster, och där bör du se Onedrive. Genom att högerklicka på den kan du välja Inställningar.

Onedrive
Du kan komma åt inställningsmenyn i Onedrive på flera olika sätt.

Om det inte ser ut så är det något som har gått fel, och då skulle jag rekommendera dig att kontakta butiken som sålde datorn – eller Microsofts supportsajt .
Martin Appel