Microsoft har haft en jobbig Windows-höst i samband med oktoberuppdateringen av Windows 10. Bara dagar efter att version 1809-utrullningen inletts i början av oktober kom rapporter från ett fåtal användare (enligt uppgifter 0.01 procent) om försvunna filer. Problemen ledde till att Microsoft stoppade utrullningen – och sedan dess har det varit tyst medan företagen jobbat med åtgärder.

Läs också: Därför raderade Windows 10-uppdateringen filer

Fram tills nu. I ett blogginlägg meddelar Windows-programchefen John Cable att distributionen av version 1809 nu sakta kommer att återupptas efter att företaget gått till djupet med problemen. Detta kommer att ske i långsam, kontrollerad takt, men den otålige bör kunna kika in via Inställningar > Uppdatering och säkerhet > Windows Update för att se om version 1809 finns tillgänglig att hämta. Inledningsvis ska dock ett begränsat antal användare ha möjlighet att faktiskt skaffa den – resten får tålmodigt vänta.

Enligt vår systersajt PC World hann 5,9 miljoner användare skaffa Windows 10 version 1809 innan den drogs tillbaka. Vi på PC för Alla fanns representerade i den skaran, och i den här artikeln finns en guide kring de nyheter vi fann mest spännande.