Pressreader

Tidningar från hela världen

Vill du läsa Washington Post, The Guardian, T3 eller Svenska Dagbladet? Via Pressplay får du fri tillgång till över 7 000 tidningar och tidskrifter från hela världen.
Du kan alltså läsa den fullständiga pappersversionen av tidningen – inte bara det material som ligger fritt på deras sajter.
Pressreader finns för övrigt inte bara på bibliotek. Hotellkedjor som Scandic erbjuder tjänsten till sina besökare.


Hitta gratis stipendier

Vill du åka utomlands och studera eller är du i ett ekonomiskt läge där pengarna inte ens räcker till för det mest grundläggande? Oavsett vilket går det att söka pengar från olika stipendier och fonder. Global Grant är en stor databas där du kan skriva in vem du är och vad du vill göra – och utifrån det få veta vilka fonder du kan söka. I vanliga fall kostar det pengar att söka här, men många bibliotek erbjuder den här tjänsten utan kostnad.
 


Naxos

Lyssna på musik

Naxos är en av jättarna när det gäller klassisk musik, och de erbjuder biblioteken en digital tjänst som heter Naxos Music Library. Om ditt bibliotek är anslutet hit har du med andra ord en möjlighet att utan kostnad lyssna på musik utan kostnad.

Kunskap inför resan

Oavsett om du är intresserad av världen omkring dig eller om du bara vill veta mer om det land dit du ska åka på semester är Landguiden från Utrikespolitiska institutet en guldgruva.
Leta bara upp det land du är intresserad av så hittar du en liten minibok som beskriver det här landet utifrån olika aspekter.
För privatpersoner kostar tjänsten 59 kronor i veckan att använda (eller 990 kronor om året), men många bibliotek ger dig tillgång till den utan kostnad.

Sida 2 / 2

Innehållsförteckning