I ett allt mer multikulturellt samhälle är det många människor som skriver på mer än ett språk på sina datorer och enheter med Windows 10. Många datorer utnyttjas också av användare som har behov av olika språk.

På en sådan dator kan du behöva installera ett nytt inmatningsspråk för tangentbordet, lägga till en specifik variant av ett tangentbords inmatningsspråk eller växla mellan tangentbordsspråk. Du kan förstås också behöva ta bort några av dina installerade inmatningsspråk för tangentbordet.

Det finns stöd för en väldig massa språk i Windows 10 och det har blivit ganska enkelt att ändra och byta.

Språk

1. Inställningar

Klicka på startknappen, välj Inställningar och sedan Datum och tid. Klicka på Region och språk till vänster. Klicka på Lägg till ett språk. Välj språk i listan och klicka på Nästa.


Språk

2. Välj

Ta bort bocken vid Ange som mitt visningsspråk för Windows, annars blir hela Windows på det valda språket. Du kan också välja bort Tal och Handskrift om du inte behöver dem. Installationen tar sedan några minuter.


Språk

3. Tangentbord

När du väl har språket på plats kan du behöva lägga till ett tangentbord. Klicka på språket och välj Alternativ. Klicka på Lägg till ett tangentbord och välj det du behöver.


4. Skriv

Nu kan du enkelt välja språk och tangentbord närhelst det behövs bara genom att klicka på språket nere i meddelandefältet (exempelvis SWE) och välja vad du vill använda för ögonblicket.