Traditionellt har uppdateringar till Windows levererats via Microsofts Windows Update-servrar. Även om detta är det säkraste sättet att få omanipulerade filer, är det inte den snabbaste leveransmetoden som du kan använda.

Med Windows 10 kom möjligheten för datorer och enheter att ansluta till varandra och få uppdateringar inte bara från Microsofts dedikerade servrar, utan även från andra Windows 10-enheter som redan har hämtat delar av uppdateringarna.

I ditt eget hemmanätverk är det här också ett garanterat säkert sätt som gör att det går fortare för alla datorerna att uppdatera och dessutom sparar internetbandbredd. Inställningarna är dock ganska väl gömda.

Delning

1. Klicka på Startknappen och välj Inställningar.
2. Klicka på Uppdatering och säkerhet och välj Avancerade alternativ.
3. Rulla ned och klicka på Leveransoptimering.
4. Se till att reglaget Tillåt nedladdning från andra datorer står i läge .
5. Pricka för Datorer i mitt lokala nätverk. Nu delar alla nätverkets datorer på uppdateringsnedladdningarna.

Har du gott om bandbredd kan du i stället välja Datorer i mitt lokala nätverk och datorer på internet. Detta innebär dock att du delar med hela internet, vilket innebär att du också skickar en massa data. Det rekommenderas inte om du har en begränsad internetbandbredd eller en anslutning där du betalar för data, som exempelvis mobilt bredband. Under Avancerade alternativ kan du dock reglera lite av detta.