Företaget själva kallar sin nya dator Zenbook S13 (UX392) för "den perfekta kombinationen av stil och prestanda". Tack vare de tunna skärmkanterna ryms en 13,9 tum stor skärm inom måtten för de flesta 13-tums-datorer. Närmare bestämt mäter datorn 316 x 195 x 12,9 millimeter. För den som bryr sig om ännu fler exakta siffror ger detta en skärm som tar upp 97 procent av datorns ”lock” – ett rekord, enligt Asus själva.

De tunna skärmkanterna gör att vi får något av en ”flärp” – som dock inte skär in i skärmen – på datorns ovansida. Där gömmer sig en hd-webbkameran. Datorn som helhet är knappt 1,3 centimeter tjock.

På insidan sitter ett 50 wattimmar stort batteri som ska räcka för upp till 15 timmars användning. Fyra kärnor i åttoende generationen Core i5 alternativt Core i7 med upp till 16 GB arbetsminne finns tillgängligt, och för grafiken står Nvidia Geforce MX150. Lagringen är av ssd pcie-typ, upp till 1 TB.

Zenbook S13 visas nu upp på CES-mässan i Las Vegas, men några priser finns inte att tillgå när detta skrivs. Lansering sker under våren 2019.