Användarvänlig kontorsskärm

Fujitsu ställer upp med en skärm som passar utmärkt till kontoret. Den har enkel design med yttre helt i helvit matt plast, förutom en svart centimeterbred marginal runt själva skärmbilden. Det mesta med skärmen är utformat för att vara enkelt och praktiskt, men den är faktiskt riktigt snyggt också.

Skärmen har separat fot och vesa-fäste så att den går att sätta fast på valfri arm eller på väggen, men medföljande fot är påmonterad i paketet. Det är bara att lyfta ur och plugga in. Foten är vridbar i sidled, och går att luta bakåt, samt att höja och sänka.

Fujitsu tycker om att inte krångla till det, därför sitter knappar för att kontrollera inställningsmenyer och på-knapp tydligt och lättillgängligt på framsidan istället för dolt på undersidan som på de flesta skärmar. Det gör det extra lätt att komma åt funktioner som har egen knapp, som ett eko-läge, och kontroller för ljusstyrka och volym.

Fujitstu B34-9 UE

Menyerna är för övrigt exemplariskt snygga och tydliga, även om det till en början ser väldigt sparsmakat ut med möjlighet att ställa in bilden. Det visar sig att du gör det från den separata meny där det också går att växla mellan bildprofiler. Det är dock ingen enorm mängd inställningsmöjligheter för övrigt, vi kan konfigurera bild-i-bild och dubbla bildkällor, men det är i stort sett allt. Skärminställningar går också att göra med ett nedladdningsbart Windows-program.

B34-9 UE har panel av ips-typ. Den är lika ljusstark som konkurrenterna man har inte lika hög stuns i kontrasten som en del av dem, så den upplevs som lite blek i svärtan om vi har hög ljusstyrka på. Med ljusstyrkan runt 75 procent eller lägre så försvinner dock det problemet. Bakbelysningen är aningen ojämn i hörnen där den är svagare än i mitten.

Panelen ser ut att matcha srgb-standardens färgomfång och har också lägen som pressar upp mättnaden och kontrasten för mer stuns i färgerna. Standardläget heter Office och det passar till det mesta. Utöver det har vi ett srgb-läge, ett blåljusfiler, samt lägen för foto och video, men vi ser ingen skillnad på de två och Office-läget. Slutligen finns ett manuellt läge där vi kan välja mellan en handfull vitbalandlägen samt justera rgb-balans.

Fujitstu B34-9 UE

Tyvärr har skärmen rejält trista högtalare, som saknar nästan all diskant och är grumliga även i mellanregistret. Här behövs separat ljud om du vill titta på en film eller spela ett spel.

Det här är ingen direkt gaming-skärm men klarar sig ändå hyfsat med för spel med fem millisekunders svarstid och med 60 Hz-panel. Färgerna i Office-läget passar fint även för spel, medan vi väljer srgb för att titta på video.

Fakta Fujitsu B34-9 UE

Testad: Januari 2019
Tillverkare: Fujitsu
Storlek: 34 tum, 21:9 bildförhållande
Upplösning: 3440x1440 bildpunkter
Paneltyp: Ips med matt yta, böjd (1900 mm)
Ljusstyrka: Ca 300 cd/m2
Kontrast: 1000:1
Färgdjup: 8 bitar
Uppdateringsfrekvens: 60 Hz
Svarstid: 5 ms (GtG)
Bildingångar: Displayport 1.2, 2 st hdmi 2.0
Övrigt: Hörlursuttag, 4 portars usb-hubb
Effektförbrukning: Cirka till 65 W
Storlek (med fot): 81,6 x 27,5 x 39,8 x 52 cm
Garanti: 3 år
Rek. pris: 9 100 kr.
Pris: Från 8 943 kronor hos Prisjakt.

plus

Enkel och okomplicerad.
Utmärkt användarvänliga menyer.
Stadig konstruktion.
God bildkvalitet för kontor och media.

minus

Lite låg kontrast.
Inte lika bra för spel som konkurrenterna.
Trista högtalare.

Betyg 4 av 5