Lenovo Yoga A940 är bland annat utrustad med svenska Tobii:s eye tracking-teknik för att känna av om du tittar på skärmen och göra innehåller på densamma otydligt om du inte är närvarande.

Den kommer även med inbyggd qi-platta för trådlös laddning, Dolby Atmos-ljud och Lenovos Precision Dial som ska förenkla arbetet för den som till exempel använder datorn för grafiskt arbete.

Skärmen är 27 tum stor och har, precis som Surface Studio, ett gångjärn som gör att datorn kan vinklas ned till en lutgning på 25 grader för att rita eller anteckna direkt på skärmen. Skärmen kan köpas i antingen qhd- eller 4k-upplösning.

Att inspirationen är hämtad från Microsoft Surface Studio blir ännu tydligare när vi ser Lenovos ”precision dial”, ett reglage som kan snurras på för att välja mellan olika verktyg eller ändra storleken på en pensel. Tillbehöret kan användas i program som Adobe Photoshop, Lightroom och Illustrator, samt Microsoft Word, Excel, Powerpoint.

Datorn ska lanseras i mars i år, och blir rejält billigare än ”originalet” från Microsoft: Från 2 350 dollar, motsvarande runt 21 000 kronor innan svensk moms.