Den 13,9 tum stora skärmen är helt klart i fokus på Lenovos nya Yoga S940. Skärmkanterna är läckert tunna, och för att ytterligare göra hela paketet lite snyggare sveper glaset runt skärmkanten en bit, lite grann som det 2,5D-glas som länge varit trendigt på smarta telefoner. Skärmen kan fås med 1080p-upplösning och Dolby Vision Hdr, alternativt 4k och Hdr400-stöd.

I en mindre upphöjning längst upp på skärmen ryms förutom webbkamera även ansiktsigenkänning för Windows Hello och ögonspårning som vet om vi tittar på skärmen eller inte. När vi går ifrån datorn kan skärmen släckas automatiskt och datorn låsa sig för snokande ögon.

Läs också! Lenovo Yoga A940 – smart allt i ett-dator för kreativa

På insidan hittar vi Intels åttonde generation Core i7-processorer, upp till 1 TB ssd pcie-lagring och upp till 16 GB arbetsminne. De traditionella usb-portarna har här fått ge vika för två stycken usb-c/thunderbolt 3-portar, samt en port som bara stödjer usb-c.

Datorn är 12,2 millimeter tjock, och vikten stannar på 1,2 kilo.

Yoga S940 släpps i maj och kostar från 1 500 dollar, mostvarande runt 13 300 kronor innan svensk moms, kostnader för import med mera.