Känner du igen ett bluffmejl? Nätfiskeattacker är ett av de största säkerhetsproblemen på nätet och ligger bakom många infektioner med skadeprogram som stjäl information, förvandlar datorer till botar i botnät och idkar utpressning mot användarna genom att kryptera deras data.

Google Jigsaw hoppas kunna höja den allmänna medvetenheten kring nätfiske och kanske få en och annan användare att bli lite mer försiktig med mejlen. Företaget har tagit fram ett quiz du kan ta för att se om du kan skilja bluffmejlen från de äkta.

Quizet tar bara några minuter och oavsett om du klarar frågorna eller inte får du en genomgång av vilka ledtrådar du kan hålla utkik efter och vad som kan avgöra om ett mejl är bluff eller inte.

För att minska risken att drabbas av phishingattacker bör du aktivera tvåfaktorautentisering på så många konton du kan, och alltid se till att ha unika lösenord så att ett hackat konto inte leder till fler.

Hur slug är du? Ta Googles nätfiskequiz här!

Observera: Du behöver absolut inte använda ditt riktiga namn och din e-postadress för att delta i quizet. Sajten uppmanar dig att skriva in vad som helst och uppgifterna är bara till för att skapa en äkthetskänsla.