Att handla på nätet är smidigt, men att hämta ut sina paket kan vara krångligt. Det är kö på många utlämningsställen och det är svårt att veta var paketet befinner sig. Ska du låta någon annan hämta ut paketet blir det extra komplicerat eftersom hen måste låna din legitimation.

En del av krånglet kan du slippa om du installerar Postnords app. När du har gjort det och verifierat dina kontaktuppgifter via mejl och telefon får du paketavierna i digital form.

Postnord

Under tiden du väntar på ett paket kan du se var det befinner sig, och du kan även själv välja vilket utlämningsställe det ska levereras till. När det väl har kommit fram behöver du bara appen för att hämta ut det. I stället för att ta tid med att legitimera dig på utlämningsstället, vilket kan vara tidskrävande, kan du göra det i förhand med Bank-ID i appen.

När du har loggat in med Bank-ID kan du även skicka vidare din digitala avi till någon annan. Hen kan alltså hämta ut paketet åt dig – utan att låna din legitimation.

Får du inte ditt paket från Postnord finns en liknande lösning som heter Mina paket. Den har tagits fram av Unifaun, som är ett företag som utvecklar olika systemlösningar för transportörerna. Deras app används i dag av bland annat DHL, Bring och DB Schenker.