Näthandeln skjuter i höjden, och det här leder ofta till köer hos paketutlämnarna.

Ett sätt att snabba upp hanteringen är att skaffa appen Mina Paket. Den har kommit i en ny version, som fått en ordentlig ansiktslyftning.

Istället för att hålla reda på paketavier, mejl och sms kan du använda appen när du ska hämta ut dina paket. Här kan du också se var i leveranskedjan ditt paket befinner sig.

Det riktigt smarta är dock att du kan legitimera dig med Mobilt Bank-ID direkt i appen. När det är klart räcker det med att visa upp en text- eller qr-kod för att hämta paketet.

Paket
Mina Paket och Postnord-appen kan göra näthandeln smidigare.

Mina Paket kommer från företaget Unifaun, som utvecklar systemlösningar för olika transportörer. Appen används idag av exempelvis Bring, DHL, DB Schenker och Postnord.

Postnord har även en egen app, och den är också smidig att använda. Även här kan du se var ett paket befinner sig och du kan välja vilket utlämningsställe det ska levereras till.

När du har loggat in med Bank-ID (eller Freja EID) kan du även skicka vidare din digitala avi till någon annan. Hen kan alltså hämta ut paketet åt dig – utan att låna din legitimation.