Google Chrome erbjuder hjälp med att hantera dina lösenord i Windows, liksom på din smartphone eller surfplatta. Om du vill ha det här är det en bra funktion som kan hjälpa dig att hantera dina lösenord.

Men kanske du använder en egen, smartare och säkrare lösning för att spara lösenord och inte vill att Google Chrome ska göra det. Då är det irriterande att det återkommande erbjudandet dyker upp varje gång du autentiserar dig på en webbsida.

Även om du svarar Aldrig på frågan gäller det bara den webbplatsen, den kommer fortfarande att dyka upp på alla andra ställen.

Men det här är enkelt att åtgärda, både i datorn och i mobilen.

Chrome

1. I datorn: Starta Chrome

Klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Inställningar. Ganska högt upp under ditt namn hittar du valet Lösenord. Klicka.


Chrome

2. Stäng av

Nu ser du dina sparade lösenord och de webbplatser där du inte sparat. För att stänga av lösenordsfrågan använd reglaget vid Erbjud att spara lösenord.


Chrome

1. I Android. Starta Chrome

Klicka på de tre prickarna uppe till höger och välj Inställningar. Ungefär i mitten av skärmen hittar du valet Lösenord. Klicka.


Chrome

2. Stäng av

Nu kan du bland annat se dina sparade lösenord om du har några. För att stänga av lösenordsfrågan använd reglaget högst upp vid Spara lösenord.