Sedan Microsoft släppte Skype 8 2017 har företaget fått mycket kritik av användare, och många har hållit fast i gamla version 7 som fått smeknamnet Skype Classic.

Microsoft har hela tiden sagt att Skype 7 ska läggas ner och servrarna stängas av, men har tvingats skjuta på beslutet efter kritik som bland annat handlar om att den nya versionen saknar flera viktiga funktioner. Företaget har under tiden uppdaterat Skype 8 flera gånger och återinfört de flesta saknade funktioner.

Martin Appel: Så har Microsoft misshandlat Skype genom åren

Nu ser det ut som att företaget till sist ändå är redo att stänga av den gamla versionen. Användare med Skype 7.4 får nu upp en dialogruta där de ombeds uppdatera eller stänga av – något avbryt-alternativ finns inte, skriver Bleeping Computer.

För de som fortfarande har version 7.36.0.101 ser det ut som att programmet än så länge fortfarande fungerar. Den versionen kan inte hämtas från Microsofts servrar längre, och Bleeping Computer påpekar att den som laddar ner det från en annan webbplats bör kontrollera installationsprogrammets md5-hashsumma, som ska vara 0ec4d8991728ded1107598c789f0ec89.