Testad produkt: Windscribe
Pris: Från 35 kronor per månad

Windscribe, som är baserat i Kanada, erbjuder en något annorlunda abonnemangsform. Förutom de vanliga års- eller månadsabonnemangen, går det att skräddarsy sin egen tjänst. För varje dollar du betalar (cirka 8,50 kronor) får du ytterligare ett land och 10 gb datatrafik i månaden. Vill du exempelvis bara kunna komma åt SVT Play på semestern utomlands kostar det alltså bara 8,50 kronor. Och är 10 gigabyte data inte tillräckligt kan du öka detta till obegränsad data för ytterligare en dollar.

Betyg 5 av 5

Omdöme

Windscribe är snabbt, billigt och ger åtkomst till såväl många länder som streamingstjänster. Möjligheten att skräddarsy abonnemang gör det dessutom möjligt att pressa kostnaden ytterligare. Den enda riktiga nackdelen är att de saknar långtidsabonnemang för att verkligen få ned priset. Detta är dock inget större problem och Windscribe är en av de absolut bästa vpn-tjänster vi har testat! 

Positivt

  • Billigt.
  • Skräddarsydda abonnemang.
  • Många betalalternativ.
  • Snabbt.
  • Åtkomst till SVT Play, TV4 Play amerikanska Netflix och BBC Iplayer.

Negativt

  • Inga långtidsabonnemang.
  • Bara tre dagars pengarna tillbaka-garanti.
  • Ej åtkomst till svenska Disney Plus
Windscribe har också en gratisversion av sitt program. Även denna är begränsad till 10 gigabyte datatrafik i månaden, men ger heller inte tillgång till servrar i alla länder. Det går att komma åt exempelvis USA och Storbritannien, men tyvärr inte Sverige.

Investerar du i Pro-versionen kostar det låga 35 kronor per månad (4,08 dollar) om du tar ett helårsabonnemang. Vill du istället betala månadsvis kostar det 77 kronor (nio dollar). Du får då tillgång till 63 länder och obegränsad mängd datatrafik. Några längre abonnemang för att pressa ned priset ytterligare finns inte, men 35 kronor per månad är å andra sidan ett riktigt bra pris.

Tyvärr finns ingen prova på-version som är kostnadsfri, men gratisversionen (eller en skräddarsydd version) gör att det ändå går att prova på Windscribe till en väldigt låg kostnad.

Ett litet minus dock för att ”pengarna tillbaka-garantin” bara är på tre dagar. Däremot är det positivt att det finns gott om olika betalalternativ, allt från kreditkort och Paypal till kryptovaluta.

Snabbt och bra åtkomst

Windscribe erbjuder som sagt åtkomst till många länder (63 stycken) och det går dessutom väldigt snabbt.

Mot svensk server kommer vi upp i hela 128 Mbit/s, mot brittiska får vi 114 Mbit/s och mot amerikanska 120 Mbit/s, alla tre mycket bra resultat.

Detta på en 250 Mbit/s-uppkoppling, vilket gör att Windscribe kommer upp i 51% för svenska servrar, 46% för brittiska och 48% för amerikanska.

Även när vi försöker koppla upp oss mot de vanligaste strömningstjänsterna går det för det mesta bra. Det går bra att komma åt SVT Play, TV4 Play, brittiska BBC Iplayer och amerikanska Netflix, men inte svenska Disney+. Den senare är det dock ingen av våra hittills testade vpn-tjänster som har klarat, så det är inget unikt för Windscribe.

Specifikationer

PC för Alla rekommenderar

Tjänst: Windscribe
Testad: Mars 2021.
Verksamhetsland: Kanada.
Sajt: swe.windscribe.com
Antal servrar: Okänt antal servrar i 63 länder.
Sajt på svenska: Ja.
Program på svenska: Ja.
Program till pc: Ja.
Program till mac: Ja.
Kill switch: Ja.
Antal samtidiga enheter: Obegränsat.
Snitthastighet svensk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 128 Mbit/s (51%).
Snitthastighet brittisk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 114 Mbit/s (46%).
Snitthastighet amerikansk server med 250 Mbit/s-uppkoppling: 120 Mbit/s (48%).
Åtkomst till SVT play: Ja.*
Åtkomst till TV4 Play: Ja.*
Åtkomst till svenska Disney+: Nej.*
Åtkomst till BBC Iplayer: Ja.*
Åtkomst till amerikanska Netflix: Ja.*
Pris vid månadsbetalning: 77 kronor (9 dollar) per månad.
Pris vid helårsabonnemang: 35 kronor (4,08 dollar) per månad.
Övriga prisalternativ: 8,50 kronor per land/10 gb datatrafik vid skräddarsytt abonnemang.

* Netflix och andra streaming-tjänster jobbar aktivt med att blockera tillgång via vpn-tjänster. Att en viss streaming-tjänst fungerade vid testtillfället är ingen garanti för att den fungerar idag.

Betyg: 5 av 5