I drygt fyra och ett halvt år fick den leva. Googles mejl-app Inbox blev snabbt ett omtyckt alternativ för den som inte var helt nöjd med "vanliga" Gmail och samtidigt ville prova på nya funktioner innan de lanserades på bred front i Googles huvudklient för e-post. Men i och med den stora omgörningen av Gmail förra hösten fick Inbox sin dödsstöt – klienten blev helt enkelt överflödig.

Läs också: Så kommer du igång med nya Gmail – steg för steg

Nästa månad är det dags att vinka adjö till Googles mejl-alternativ, men en läcka på Reddit skvallrar om att ett par omtyckta funktioner ser ut att överleva nedläggningen för att i stället portas till Gmail. Bland annat handlar det om möjligheten att gruppera mejl av snarlik karaktär för mer överskådlighet, men enligt den läckta skärmdumpen ser det även ut som att vi snart kan skapa påminnelser direkt i Gmail. Funktionen för att nåla fast e-postmeddelanden verkar också överleva – trots att det redan i dag går utmärkt att stjärnmärka mejl och sortera ut dem specifikt för smidigare visning.

Exempel på tidigare Inbox-funktioner som sedermera tagits till Gmail är smarta snabbsvar, snoozning av mejl och de påminnelser som skickas ut kring e-postmeddelanden du antas vara intresserad av att svara på. Angående de sista funktioner som nu ryktas vara på väg har vi ingen information om eller exakt när detta kan tänkas ske.