Förra veckan rapporterade vi om att flera omtyckta funktioner från Googles döende e-postapp Inbox såg ut att vara på väg till Gmail för mobilen. Men även datorversionen av mejlprogrammet ser ut att få ta del av ny funktionalitet inom kort. I Googles G-Suite-blogg skriver nämligen utvecklarna att en mängd olika menyval snart ska dyka upp när du högerklickar på ett meddelande.

Olika svarsalternativ, etikettmärkningar och vidarebefordringar hör till de nyheter som enligt G-Suite-teamet kommer att börja rullas ut nu i februari. För den som har högerklickandet i blodet kan den nya kontextmenyn bli ett välkommet tillskott, och ett mycket smidigare alternativ än att behöva öppna ett mejl och sedan välja ett alternativ i menylisten ovanför texten. En del av de nya menyvalen kommer kräva att du har konversationsvyn aktiverad, vilken du hittar under första fliken i Inställningar.

Företag och organisationer som är med i G-Suites snabbutrullningsprogram för nya funktioner ska kunna ta del av nyheterna från och med 11 februari. Exakt hur länge privatpersoner och andra gratisanvändare behöver vänta vet vi inte i dagsläget, men förhoppningsvis pratar vi om dagar snarare än veckor eller månader.