Tillbringar du för mycket tid vid mobilen? För många är det här ett allvarligt problem, och ett sätt att få koll på sin mobilanvändning är att börja mäta skärmtiden.

En app som kan hjälpa dig heter Moment. Den har funnits länge för Iphone och har cirka sju miljoner användare – och nu släpps den även för Android.

Läs mer: Stor guide till Moment för Iphone

Upplägget är enkelt. Du installerar Moment och registrerar dig som användare. När du har gjort det övervakar appen hur du använder mobilen. Du kan kontrollera hur många gånger du har öppnat telefonen, hur många timmar du har använt den och med vilka appar. För många blir det här en ögonöppnare – och du kan välja att ställa in begränsningar i din skärmtid.

Moment

Moment är gratis, men extrafunktionen Coach kostar cirka 70 kronor i månaden. Som namnet skvallrar om är det en digital coach som kan förändra din mobilanvändning.

Det är förstås viktigt att komma ihåg att Moment samlar in personlig information om dig. Om du vill ge ett privat företag tillgång till detta är ett beslut du måste fatta själv.