I höstas avslöjades att Facebook har utnyttjat det mobilnummer du lägger till för säker inloggning med tvåfaktorautentisering även för att spåra dig och visa riktad reklam. Och förra våren uppdagades att om du svarade på sms från Facebook postas dina svar direkt till din vägg.

Nu har Jeremy Burge, skaparen av Emojipedia, upptäckt att det här inte är det enda problemet med Facebooks lagring av ditt telefonnummer, rapporterar Techcrunch.

Det visar sig nämligen att standardinställningen på Facebook är att vem som helst kan hitta ditt konto genom att fylla i ditt telefonnummer. Det gör det möjligt att koppla en person och ett mobilnummer om ägaren har använt det för att aktivera Facebooks tvåfaktorautentisering, vilket kan vara ett allvarligt integritetsproblem. Ditt lagrade nummer delas även med Instagram och Whatsapp.

Du kan ändra inställningen för hur du vill bli hittad via telefonnumret, men förutom den automatiska inställningen vem som helst kan du bara välja vänner eller vänners vänner. Det är alltså omöjligt att stänga av det helt, med mindre än att du tar bort numret från tvåfaktorautentisering.