Du behöver inte skaffa ett avancerat layoutprogram. Vill du bara göra enkla dokument som inbjudningskort och affischer kan du skapa dem direkt på webben med gratistjänsten Designcap. Till skillnad från andra liknande tjänster krävs ingen registrering, utan det enda du behöver göra är att surfa till Designcapoch börja formge. Du gör det i tre enkla steg.

Designcap

1. Det enklaste är att använda Template, vilket betyder att du utgår från en mall. Det finns mallar inom mängder av olika kategorier, till exempel fest, resor och undervisning. Mallarna innehåller text, bakgrunder och bilder – och du byter förstås ut dem mot något som passar dig bättre.

2. Gillar du inte mallarna kan du utgå från ett tomt dokument och sedan själv formge från grunden. Det finns mängder med fria foton och teckningar som du kan använda, men det går även att ladda upp sina egna bilder.

3. När du är nöjd med ditt resultat klickar du på Save för att spara dokumentet som en bildfil på din egen hårddisk – i valfri upplösning. Du kan även välja Share för att dela resultatet över exempelvis Facebook eller Twitter.