Alla moderna datorer har 64-bitars processorer och 64-bitars Windows. Men om du kör Microsoft Office installeras detta som standard i 32-bitarsversion. Detta kan du ändra på om du vill.

En anledning att byta kan vara att du vill vara så aktuell som möjligt. Du kan också få bättre prestanda och programmet får tillgång till mer minne, vilket är bra om det gäller riktigt stora dokument. Du kan till exempel arbeta med mycket stora Excel-arbetsböcker, större än två gigabyte, liksom med Word-dokument eller Powerpoint-presentationer som innehåller stora bilder och videofilmer med hög upplösning.

Naturligtvis finns det också nackdelar med 64-bitars Office. Om du exempelvis använder några tillägg som utvecklats endast för 32-bitarsversionen av Office, slutar de att fungera i 64-bitarsversionen.
Oftast lönar det sig dock att uppgradera och om du upplever problem kan du byta tillbaka. Här visar vi hur det går till för Office 365, prenumerationsversionen av Office, som allt fler använder.

Office

1. Avinstallera

Det första du måste göra är att avinstallera 32-bitarsversionen av Office. Det gör du som vanligt i Appar i Windows Inställningar. Stäng alla Office-program först.


Office

2. Logga in

Surfa till office.com och logga in. Klicka på Installera Office. En ny flik öppnas. Klicka på Installera Office. Klicka på Andra alternativ. Välj språk (antagligen svenska), och sedan Office – 64-bitars. Klicka på Installera.


Office

3. Nedladdning

Beroende på vilken webbläsare du använder kan du nu välja att köra installationsprogrammet direkt eller att ladda ned och spara det. I det senare fallet, kör installationsfilen när nedladdningen är klar.


Office

4. Installation

Installationen tar en bra stund. När den är färdig är det bara att köra Officeprogrammen som vanligt. Under Arkiv, Konto, Om kan du kontrollera att det är rätt version. Alla dina inställningar blir kvar.