Microsofts satsning på Windowsmobiler har blivit en flopp, och nu hårdsatsar företaget i stället på att koppla ihop Windows med Android.

I 2018 års Windows-uppdatering (1809) var Din telefon den stora nyheten, och sedan dess har appen utvecklats med nya funktioner.

är ett program som ingår i Windows 10 och en app som du installerar på din Android. Genom att logga in med samma uppgifter kopplar du mobilen till datorn, vilket ger nya möjligheter.

För det första kommer du åt de senaste 25 mobilbilderna i datorn. Du kan visa, redigera, spara och dela via datorns stora skärm.

LÄS MER: Så läser du sms i datorn med Android Messages

För det andra kommer du åt dina sms via datorn. Det går både att läsa och skriva sms – och även här är förstås en stor skärm och ett rejält tangentbord en fördel.

För det tredje kan du spegla det du läser i webbläsaren. När du läser en artikel på mobilen kan du välja Mer, Dela, Fortsätt på dator för att läsa vidare här, och på samma sätt kan du skicka webbsidor från dator till telefon. Det här funkar bäst om du kör Microsoft webbläsare Edge på både dator och mobil.

Tjänsten Din dator är bara ett exempel på hur Microsoft vill knyta Android närmare till Windows. Läs exempelvis mer om företagets alternativa hemskärm Microsoft Launcher i vår guide här.

Observera att Microsofts namngivning är lite rörig. I datorn heter den Din telefon, på mobilen Din telefonassistent och i Google Play Butik Your Phone Companion. Det handlar dock om samma tjänst.


Video nedan: 5 saker att tänka på när du köper ny mobilSå funkar Din telefon

Din telefon

1. Meny

Klicka här för att minimera menyfältet.

2. Foton

Visa de senaste fotona från din mobil (som i vår bild ovan).

3. Sms

Visa sms från din mobil – och skriv nya.

4. Inställningar

Styr aviseringar från Din telefon och ändra andra inställningar.

5. Bildvisning

Dra en bild till skrivbordet för att kopiera eller klicka för att visa.

6. Uppdatera

Uppdatera den aktuella vyn här.

7. Kopiera

För att kopiera en bild högerklickar du och väljer Kopiera.

8. Dela

Via högerklicksmenyn kan du även dela bilder med andra.

9. App

Så här ser appen ut i din Android.

10. Appinställning

Ändra inställningarna för din app.

11. Fler appar

Här hittar du andra appar från Microsoft.