I november förra året rapporterade vi om Netgears första routrar med nya wifi-standarden 802.11ax, även kallad Wifi 6. Modellerna Nighthawk AX8 och AX12 skulle släppas kring årsskiftet hette det då, men på CES i januari fick vi bara titta på ett testexemplar.

Först nu har Netgear släppt de båda routrarna, och passar på att utöka sortimentet med ytterligare två modeller.

Vi kollade in Netgears första Wifi 6-routrar på CES i vintras.

Nighthawk AX4 är en lite billigare modell som nöjer sig med fyra samtidiga strömmar och en mer traditionell design med två tydliga antenner på sidorna. Den ska räcka till ett medelstort hem där familjemedlemmarna spelar spel och strömmar 4k-film.

Nighthawk AX8 har som namnet antyder åtta samtidiga strömmar och ska ge en total genomströmning på upp till sex gigabit per sekund. Designen är den rymdskeppsliknande form som vi rapporterade om tidigare.

Nighthawk AX12 har 12 samtidiga strömmar och en kraftfullare processor som ska klara framtida 8k-videoströmning och mer kapacitet för fler enheter. Den har även en snabbare wan-kontakt med 5-gigabitethernet, för framtidssäkring om internetoperatörerna börjar erbjuda tjänster med över en gigabit per sekund.

Slutligen har vi Nighthawk Tri-band AX12 som är en uppgraderad version av AX12 med ännu högre total genomströmning – 10,8 gigabit per sekund.

De tre första modellerna ska finnas tillgängliga i butik redan nu, medan den sista släpps i juni. Priserna ligger mellan 2 500 och 5 500 kronor.