FRÅGA. I en artikel om widgetar tipsade ni om Calendar Widget: Agenda, som ni tyckte var en bra app för att visa kalendern på Startskärmen. Jag installerade den, men insåg att jag inte behöver den. Min fråga är: Hur sjutton får jag bort den? Jag har letat ibland mina appar, men den ligger inte där.
Mona

SVAR. Om du vill sluta visa en widget på Startskärmen så behöver du bara peta på den i någon sekund. Den blir då flyttbar, och du kan antingen flytta den till en annan plats eller föra den till toppen av skärmen, där det står Ta bort. När du gör det försvinner den från Startskärmen, men blir kvar på telefonen.

För att ta bort en widget helt och hållet öppnar du Androids inställningsmeny och väljer Appar och aviseringar, Visa alla appar. Nu ser du en alfabetisk lista, och du kan nu klicka på Agenda Widget. Här är det bara att välja Avinstallera för att ta bort den.

Widget

I de flesta fall kan du också öppna din app-lista och avinstallera appen därifrån, men precis som du har märkt finns inte Calendar Widget Agenda där. Förklaringen är att det är en renodlad widget. De flesta widgetar brukar hänga ihop med en fullständig app och då kan du hitta den här, men det gäller alltså inte i alla fall.

Observera att menyvalen och upplägget kan skilja sig lite åt mellan olika mobiltelefoner. Det vi beskriver en Nokia-telefon med Android One, alltså en version där tillverkaren inte har gjort några egna justeringar.