Uppdaterad (2019-04-15):

"Värre än befarat"

I själva verket kunde en eller flera hackare inte bara komma åt konton, utan också komma åt innehållet i mejl från både Outlook, MSN och Hotmail-konton. Dessutom kalendrar och födelsedatum. Det skriver Motherboard, som ska ha talat med en källa som säger sig ha bevittnat attacken, och som har visat skärmdumpar på detta.

Tidigare har Microsoft sagt att hackare ska ha kommit åt ett mindre antal Outlook-konton genom att utnyttja Microsofts kundtjänst, men att innehållet i mejl inte ska ha kunnat läsas. Stämmer Motherboards uppgifter är det en grav underdrift.

Motherboard uppger dessutom att hackaren ska ha få tillgång till kontona i sex månader. Microsoft nekar till uppgifterna.


Tidigare: 

Det har Microsoft precis bekräftat i ett mejl som skickats ut till de berörda, skriver The Verge. Hackare har haft tillgång till ”några” konton hos Microsofts webbmejl Outlook. Detta ska ha skett mellan första januari och 28 mars i år.

Exakt hur många ”några” konton är framgår inte – Microsoft vill inte berätta. Information om kontona ska ha läckt, dock inte innehållet i mejl. Några lösenord ska inte ha läckt, men Microsoft rekommenderar de drabbade – som alltså ska ha fått ett mejl om händelsen redan – att byta lösenord.

Tillgången till kontona ska ha blockerats och problemet vara löst, meddelar Microsoft i ett uttalande.