Ikea Trådfri är den svenska möbeljättens system för smarta lampor. Till en början kunde man bara köra det med den egna appen, men förra året lanserade man även stöd för Google Home. Numera kan du med andra ord styra lamporna med rösten från din smarta högtalare, som du kan läsa i den här guiden till Ikea Trådfri och Google Home.

En uppdatering har dock nyligen fått systemet att sluta funka. När PC för Alla kontaktar Ikea bekräftar de problemen.

– Det kommer inom kort en firmware update till Trådfri som förhoppningvis löser problemet säger Anna Tomaszewska på Ikeas pr-avdelning.

Det finns dock redan nu ett sätt att gå runt problemet. Så här gör du:

Ikea Trådfri

1. Öppna Trådfri-appen och avaktivera Google-integrationen. Det här gör du genom att trycka på inställningsknappen (uppe till höger) och välja Integreringar, Google Assistant. Tryck på Inaktivera. Om det inte fungerar kan du behöva välja Ta bort integreringar.

Ikea Trådfri

2. Ge Google Assistent kommandot Synkronisera mina enheter. Det kan du göra i appen Google Assistent eller via röstkommandon OK Google, Synkronisera mina enheter.

3. Starta om din Trådfri-gateway. Det här gör du genom att ta dra ut strömkabeln, vänta några sekunder och sedan koppla tillbaka strömkabeln igen. Starta också om Trådfri-appen. Det gör du enklaste genom att starta om din telefon.

4. Ge på nytt Google Assistent kommandont Synkronisera mina enheter (som i steg 2).

5. Integrera Trådfri med Google Assistent på nytt. Det gör du genom att öppna Trådfri-appen, trycka på inställningsknappen (uppe till höger) och välja Integreringar, Google Assistant. Tryck på Aktivera och godkänn varningsrutan med Fortsätt. Om du har flera Google-konton får du välja det du kör i ditt smarta hem.