Google Maps (Google Kartor) använder din plats för att hitta dig, platser runt dig och rutter till vart du vill åka. Platsdata är känsliga och Google Maps lagrar all data om du använder appen medan du är inloggad.

Du kan alltid ta bort den information som Google har sparat, men om du använder en Android-enhet har du numera möjligheten att köra Google Maps i inkognitoläge.

Krönika: Priset för Googles tjänster har blivit för högt

I inkognitoläge kommer förstås Google åt din plats – annars skulle appen inte kunna fullgöra sin uppgift. Men med inkognitoläge sparas informationen helt enkelt inte. Om du skulle gräva i de uppgifter som Google har om dig hittar du normalt information om var du har varit och när. Med inkognitoläge sparas aldrig denna information när du lämnar sessionen och den kopplas inte på något sätt ditt Google-konto.

Google Maps

1. Starta

Se till att du kör den senaste versionen av Google Maps på din Android-enhet. Starta appen och klicka på din profilbild uppe till höger.


Google Maps

2. Inkognito

Klicka på Aktivera inkognitoläge för att meddela Google att du inte vill bli sparad.


Google Maps

3. Information

Appen växlar över till inkognitoläge. Ett snabbmeddelande berättar vilken information som inte kommer att sparas för sessionen.


Google Maps

4. Återgå

Inkognitoläget markeras med en svart rad högst upp och texten Inkognitoläge aktiverat. Återgå till normalläge genom att klicka på gubben med hatten.

Apple iPhone 11 64GB Pris vid test: 8590 kr.

Bästa pris just nu: 7699 kr