Varför ha ett ordinärt, tråkigt datorchassi när du kan ha en dator som verkligen sticker ut? Vi listar åtta chassin som gör dig till lan-partyts mittpunkt.


Hydra chassi

Skrivbordschassi

Varför placera datorn på skrivbordet när skrivbordet kan bli din dator? Hydra Desk är ett chassi i form av ett fullskaligt skrivbord. Här får du plats med två separata pc-datorer med upp till fyra kylaggregat för att hålla din monsterdator sval. Självklart är bordsskivan i glas för att du ska kunna njuta av dina säkerligen spektakulära komponenter på insidan. Det här är helt klart chassit för den kreativa datorbyggaren som inte vill begränsa sin fantasi!

Hydra Desk
Pris
: 1 099 euro (cirka 11 000 kronor) hos Hydra.


chassi deepcool

Appstyrt ufo

Deepcool Quadstellar kanske ser onödigt spejsat ut, men den fyrdelade designen har faktiskt en funktion. I och med att de olika komponenterna kan delas upp i fyra olika fack, alla med egna kylkomponenter, avleds värmen på ett effektivt sätt. Inte nog med det, du kan dessutom styra såväl fläktar som rgb-belysning med tillhörande app. Självklart är chassit utrustat med tonat glas så du kan njuta till fullo av insidan, där du bland annat får plats med ett fullstort nätaggregat och upp till tre grafikkort.

Deepcool Quadstellar
Pris
: 4 489 kronor hos Proshop.


Chassi rgb spegel

Se in i evigheten

Det här chassit använder speglar och led-belysning för att få innehållet i din stationära dator att se ut som ett svart hål in i oändligheten. Men frukta ej, från sidan kan du fortfarande såklart skåda alla dina fina komponenter genom glaset. Rgb-belysningen är självklart konfigurerbar och kan även stängas av helt om det blir lite för mycket av det goda.

InWin 805i
Pris
: 3 490 kronor hos Netonnet.


Båt chassi

Sjösätt dina pc-byggarplaner

Saknar du flyt i spelandet? Vill du ha mer vind i seglen under matcherna? Behöver du en livboj? De potentiella vitsarna tar aldrig slut på nästa lan-party när du tar med det här chassit i form av en yacht. Observera att även om det är otroligt detaljerat – det finns till och med en liten ratt högst upp – så saknar det här chassit totalt flytförmåga och trivs därför bäst på ditt skrivbord.

Lian Li Odyssey
Pri
s: 4 557 kronor hos Proshop.


HPOmenX

Nödlösningen: Komplett datorkub från HP

Om du inte orkar bygga ihop din egen dator går det så klart lika bra att köpa en färdigkonfigurerad, stationär dator med ett extraordinärt yttre. HP:s Omen X 900 har kommit på en av de mer nytänkande chassikonstruktionerna. Denna kub innehåller en Core i7-processor, 16 GB ram-minne och ett GTX 1080-grafikkort. Omen X 900 separerar gpu, hårddisk och nätaggregat i tre olika kammare med varsin kylning för att säkerhetsställa att din dator inte överhettar.

HP Omen X 900
Pris
: 81 414 kronor hos Propshop.


Obsidian

Mycket rgb för pengarna

Rgb-trenden inom hårdvara verkar vara här för att stanna. Corsair är känt för att ta ut svängarna när det kommer till pc-komponenter och skyggar inte från att fästa led-dioder på exakt allt. Deras chassi Obsidian 500D SE är inget undantag. Denna uppgraderade version av 500D innehåller en Corsair Commander-kontrollenhet som inte bara ger dig full kontroll över belysningen utan även över kylsystemet.

Corsair Obsidian 500D RGB SE
Pris
: Från 2 574 kronor hos Prisjakt.


Chassi

Take me to your leader

Antec Torque ser onekligen ut som någonting som antingen precis har landat eller som är på väg härifrån. Den öppna designen är inte bara snygg, den är även funktionell då den möjliggör ordentligt med luftintag till alla varma komponenter på insidan. Självklart är Torque utrustad med en drös olika led-dioder som går att ställa in efter användarens egen preferens.

Antec Torque
Pris
: Från 3 639 kronor hos Prisjakt.


Genomskinligt

Låt komponenterna skina

Samtliga chassin i den här listan är minst sagt uppseendeväckande. Om du är en pc-byggare av rang som vill dra uppmärksamheten till dina kreationer innehållandes väl valda och noggrant utplacerade komponenter kanske Thermaltake Core P90 TG är någonting för dig? Här ser du allt som annars gömmer sig under huven från nästan alla vinklar och kan dessutom dela upp komponenterna i tre olika kamrar för bästa kylningseffekt.

Thermaltake Core P90 TG
Pris
: 1 989 kronor hos Proshop.