Intel har utan tvekan haft bättre dagar. Med de tidigare säkerhetsskandalerna Spectre och Metldown i ryggen var det utbredda Zombieload-hotet och flertalet så kallade mds-sårbarheter knappast vad Intel behövde.

För att täppa till hålen har flera datortillverkare som använder Intel-processorer släppt patchar, som i sin tur kapar prestandan. Men de som har en AMD-processor under huven kan skatta sig lyckliga. AMD har på sin hemsida meddelat att företagets processorer är immuna mot de problem som drabbat Intel. Det rapporterar Engadget.

Enligt tester kan Intel-processorer gå så mycket som 16 procent långsammare fter patchningen. De är så pass mycket att det kan ”äta upp” prestanda motsvarande en hel ny processorgeneration. Slår vi dessutom av hyper threading, vilket rekommenderas av bland annat Apple och Google, kan prestandan sjunka med hela 50 procent beroende på uppgift.

Samtidigt meddelar AMD alltså stolt att deras processorer är immuna mot de senaste problemen, något som säkert kan få ett antal pc-tillverkare och kanske även Apple att överväga att gå över till AMD.