Uppdatering (2019-12-12)

Nu ska alla få ringa från datorn med Din Telefon

Microsoft meddelar nu via Twitter att samtliga användare av Din Telefon-appen till Windows 10 nu kan använda appen för att utföra Android-samtal.

Tidigare har funktionen bara funnits tillgänglig för förhandstestare genom Windows Insiders.

Appen Din Telefon finns tillgänglig för alla Windows 10-användare samt alla Android-användare som kör Android 7.0 eller senare. Enda kravet är att du kan koppla enheterna via bluetooth. Vi har inte fått tillgång till funktionen på våra enheter ännu, så gissningsvis är den fortfarande i utrullningsstadiet.


Uppdatering (2019-10-08):

Androidsamtal på väg

Microsoft testar för tillfället en ny version av Din telefon, den populära appen för Windows 10 som låter dig koppla ihop mobilen med datorn.

En efterlängtad nyhet är möjligheten att ringa och ta emot samtal direkt på datorn, något som tidigare endast fungerat med Samsung Galaxy Note 10 och 10 Plus.

För att det hela ska fungera som avsett krävs följande:

  • Windows 10 build 18362.356 eller senare
  • Android 7.0 eller nyare på mobiltelefonen
  • Bluetooth

Sedan tidigare har det även avslöjats att du kommer kunna hålla koll på batteriet i din mobiltelefon direkt på datorn, du behöver alltså inte ta upp mobilen för att kontrollera hur många procent som är kvar.

Batteriinfo

Den nya versionen av Din telefon kommer att ingå i höstens uppdatering av Windows 10, men kommer även gå att ladda ner separat från Microsoft Store.


Tidigare (2019-05-21):

Kan få stöd för mms

Enligt MS Poweruser är den stora nyheten i version 1.19051.545 av Din telefon stöd för mms, något som innebär att du kan skicka bilder och klipp från din dator till valfri mobiltelefon.

Din telefon

För att testa mms-funktionen redan nu behöver du vara medlem av betaprogrammet Windows Insider och köra någon av de senaste förhandsversionerna av Windows 10.