Senaste nytt från den gigantiska Computex-mässan i Taiwan är att HP har lanserat en hel drös med nya datorer.

Bland annat har man lanserat VR Backpack G2, en ny ryggsäcksdator utrustad med åttonde generationens Intel Core i7-processor och grafikkortet Nvidia RTX 2080. Jämfört med företagets tidigare ryggsäcksdator i serien Omen X erbjuds 30 procent högre prestanda, åtminstone om vi får lov att tro HP:s egna siffror.

VR Backpack G2
HP VR Backpack G2 i mitten, ZBook 15 G6 och ZBook 17 G6 på var sin sida.

Som namnet antyder är tanken att du ska använda VR Backpack G2 i den virtuella verkligheten, detta då det är smidigt att ha datorn på ryggen när du har på dig dina VR-glasögon. Prislappen ligger på 3 299 dollar, så räkna med ett svenskt pris på omkring 40 000 kronor efter att moms och andra avgifter lagts till.

Vad gäller Envy-serien är det stora dragplåstret en ny modell med ett skal av äkta trä, något som ger en mer lyxig känsla. Du kan få datorn med en Core-processor från Intel eller andra generationens Ryzen-processor från Amd, vilket du nu föredrar.

HP Envy Wood Series
HP Envy Wood Series

HP Envy Wood Series ska enligt planen finnas ute i butikerna under hösten, men vad priserna hamnar på har i skrivande stund inte offentliggjorts.

En lista över alla nya HP-datorer finns på Microsofts Windows-blogg.