Vi har tidigare tipsat om hur du kan få enklare tillgång till Windows inbyggda Fästisar, de gula lapparna, i din dator. Du kan läsa artikeln här. Men hur gör du om du skulle vilja ha möjlighet att alltid komma åt dem?

Det går. Microsoft har länkat dina Fästisar till ditt Microsoft-konto, vilket innebär att du kan komma åt dem från vilken webbläsare som helst (och även från en Android-telefon). Alla dina gula lappar kan synkroniseras till molnet och du behöver aldrig missa en anteckning du gjort.

Det hela hanteras i Onenote på nätet, men att komma dit är dock inte så enkelt som det kanske borde vara. Sökning på internet ger inte någon direktlänk till någon Microsoft-webbplats. Och att logga in till Onedrive och gå till Onenote hjälper inte heller. I stället måste du veta var du ska titta. 

Fästisar på nätet

1. Logga in

För att synkronisera dina anteckningar med molnet måste du vara inloggad. Starta appen, klicka på kugghjulet och sedan på Logga in. Logga in med ditt Microsoft-konto.


Fästisar på nätet

2. Webben

Starta valfri webbläsare i valfri dator eller telefon och gå till webbplatsen www.onenote.com/stickynotes. Även här måste du logga in med ditt Microsoft-konto.


Fästisar på nätet

3. Anteckningar

Du ser alla dina anteckningar och kan hantera dem precis som hemma vid datorn. Gör du ändringar synkroniseras de till datorn.


Fästisar på nätet

4. Android

Om du installerat Microsoft Launcher har du tillgång till dina anteckningar direkt i detta gränssnitt. Läs mer om appen i vår artikel här.