Visst är det irriterande? Du ordnar till ditt Windowsskrivbord med ikonerna precis som du vill ha dem och plötsligt har de flyttat på sig. Det händer ofta och orsakerna kan vara flera.

Kanske har du ändrat skärmupplösning för att spela ett spel, kanske har du utnyttjat något fjärrskrivbordsprogram, kanske använder du flera skärmar ibland eller kanske har Windows bara ändrat på egen hand – det händer…

Det finns inget sätt att garantera att det inte inträffar. Lösningen är i stället att se till att spara ditt skrivbordsutseende när du har det som du vill ha det. Då kan du enkelt hämta tillbaka det när ikonpositionerna har blivit tillstökade.

För detta krävs ett externt program. Det finns många sådana och vi har valt det lilla gratisprogrammet Desktop OK. Du kan ladda ned det på www.softwareok.com.

Observera att det finns några nedladdningar att välja mellan – 32 eller 64 bitar, samt med installation eller för fristående användning. Ditt val beror på din version av Windows och hur du vill köra programmet.
När du väl har det i datorn är det enkelheten självt.

Desktop OK

1. Organisera ditt skrivbord.
2. Starta Desktop OK och klicka på Save.
3. För att återställa en sabbad skrivbordsordning, klicka på Restore.
Detta är basfunktionerna. Programmet innehåller en hel del mer, men det kan du få utforska på egen hand.