Bluffmejl är en tråkig del av livet på nätet. Först var det alla Nigeriabrev. Förra året mottog många svenskar ett utpressningsmejl där någon eller några påstod att de hade filmat personen medan de porrsurfade och hotade att lägga ut filmen om de inte betalade en lösensumma. Nu kommer nästa våg och den är mer otäck än tidigare.

Polisen har gått ut med en varning om dessa nya bluffmejl, där bedragaren hotar att kidnappa dig om du inte betalar motsvarande 19 000 kronor i bitcoin.

Aftonbladet har intervjuat Lena Nyborg från Tranås som mottagit ett av dessa mejl, och först blev rädd när hon läste innehållet. Efter att ha läst lite noggrannare och tänkt till förstod hon att det var bluff, delade det på sociala medier och fick kommentarer från andra som också fått mejlet.

Polisen uppmanar allmänheten att ignorera kravet i mejlet och göra en polisanmälan med en skärmdump. Det finns inga som helst indikationer på att någon kidnappningsliga faktiskt är i farten. Polisen säger att de inte vet någon om vem som ligger bakom och därför inte heller vad pengarna offer skickar kan gå till.